Новини

Мінюст інформує

Учасники бойових дій та особи прирівняні до них мають право на першочергове відведення у власність або користування земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва (для городництва у користування). У межах норм безплатної приватизації (передачі) земельні ділянки передаються у власність у таких розмірах:                                                                                                                                                    

1) для ведення садівництва — не більше 0,12 га;                                                                                 

2) для ведення особистого селянського господарства — не більше 2,0 га;                            

3) для будівництва і обслуговування жилого будинку в селах — не більше 0,25 га, в селищах — не більше 0,15 га, в містах — не більше 0,10 га;                                                                  

Куди звертатися для отримання земельної ділянки?                                          

Учасникам АТО необхідно звернутися з клопотанням до органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, який передає земельні ділянки у власність або користування: 

Детальніше...

«Христос Воскрес! – Воскресне Україна!»: великоднє привітання від Надвірнянського районного об’єднання товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка

«Христос Воскрес! – Воскресне Україна!»: великоднє привітання від Надвірнянського районного об’єднання товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка

У ці дні ми святкуємо величне  християнське свята, назване в народі Великоднем, Великим Днем перемоги добра над злом, тріумфу Божого милосердя і любові над силами темряви, недовіри, підступу.

Світло радості через велике це Свято увійде в наші душі і ми вітатимемо один одного  традиційним «Христос Воскрес!». А десь глибоко в душі кожного українця відлунюватиме вимріяне цілими поколіннями «Воскресне Україна!», бо глибока християнська традиція нерозривна з нашими національними переживаннями.

Детальніше...

Великоднє вітання голови Надвірнянської районної ради Івана Гурмака

Дорогі краяни!

 Від себе особисто, від депутатського корпусу та виконавчого апарату районної ради щиро вітаю Вас із величним християнським святом Світлим Днем Христового Воскресіння!

Чудо Воскресіння Христового є джерелом натхнення та наснаги для кожного християнина, адже саме у цей Великий день ми можемо відчути всю велич Господньої любові. Воскресіння Христове дарує нам віру, з якою ми йдемо до своєї мети, дає нам силу перемагати випробування в житті, і радість, що наповняє серця світлом мужності та надії.

Детальніше...

Привітання Олександра Кеніза з Воскресінням Христовим

Привітання Олександра Кеніза з Воскресінням Христовим

Шановні надвірнянці!
Щиро вітаю Вас із світлим Воскресінням Христовим!
Свято Пасхи спонукає нас глибше замислитися над вічними цінностями християнської моралі, дає нагоду наповнити серця любов’ю і добром, духовно збагатитися.
В ці дні ми підносимо наші молитви до Всевишнього, дякуємо Йому за подароване життя і милість, просимо Його ласки зміцнити нас у вірі.

Детальніше...

В Надвірній пройшла акція «Збери великодній кошик воїну АТО»

Вже четвертий рік поспіль на сході України триває російсько-українська війна, де тисячі українських військових та добровольців захищають рідну землю від ворога. Надвірнянщина весь цей час активно підтримує та допомагає нашим захисникам на передовій. Вже доброю традицією стало в м.Надвірна організація різноманітних благодійних акцій.І напередодні світлого і радісного свята – Христового Воскресіння, сьогодні, в Страсну П’ятницю, в м.Надвірна відбулась акція «Збери великодній кошик воїну АТО».

Детальніше...

Дорогі краяни! Щиро вітаю усіх з Воскресінням Христовим!

Дорогі краяни!  Щиро вітаю усіх з Воскресінням Христовим!

Великдень – свято духовного очищення та оновлення, яке сповнює наші серця непохитною вірою у всепереможність добра, світла та надії. Диво Воскресіння Христового є джерелом натхнення та наснаги для кожного віруючого, адже саме у цей Великий день ми можемо відчути всю велич Господньої любові до людей.

  У ці світлі дні щиро бажаємо Вам затишку та миру у рідному домі, злагоди та щастя у родинному колі. Нехай Ваші небайдужі серця сповнюють любов до ближнього та всепрощення. Хай Господь благословить Ваші добрі помисли та справи, примножить здобутки та досягнення на благо Яремчанщини та України!

Зі святом Вас! 
Христос Воскрес!

 З повагою

Голова Яремчанської міської організації ПП «Громадянська позиція»

Всеволод Кисілевський

 

Вітання Михайла Ноняка з Великоднем

       Невдовзі знову матимемо світлу нагоду сповіщати при зустрічі один одного: «Христос воскрес!» і чутимемо у відповідь: «Воістину воскрес!».

     І, як і дві тисячі років тому, це означатиме, що завдяки великій жертві Божого сина у нас з вами і цього року, і завжди є можливість побороти, перш за все, у власному серці заздрість, зверхність, жадобу, зневіру, жаль і пройшовши, як свого часу Божий син на хресті через невимовний біль (бо кожна перемога, а тим паче перемога над собою завжди дається нелегко) очищення, знову воскреснути для добра, нових звитяг і звершень, для того, заради чого кожен з нас прийшов у цей світ.

Детальніше...

Привітання Надвірнянського міського голови Зіновія Андрійовича з Великодніми святами

Привітання Надвірнянського міського голови Зіновія Андрійовича з Великодніми святами

ДОРОГА НАДВІРНЯНСЬКА ГРОМАДО!

У цей благословенний час, коли оновлюється та розквітає природа, до нас приходить найвеличніше християнське свято – Світлого Воскресіння Христового. Святий Великдень, як торжество великої жертовності,  несе нам довгоочікувану радість перемоги життя над смертю, світла над пітьмою, нагадує нам про всеперемагаючу силу добра, непохитної віри і правдивої любові. Кожен із нас зустрічає цей день з відкритою душею і чистим серцем, з почуттям благодаті та очищення, віри у краще майбутнє. Велич Христового Воскресіння надихає на добрі справи, світлі помисли, закликає до милосердя, взаємодопомоги, справедливості та любові до ближнього.

Детальніше...

ЩИРО ВІТАЄМО ЗІ СВЯТОМ СВІТЛОГО ХРИСТОВОГО ВОСКРЕСІННЯ!

ЩИРО ВІТАЄМО ЗІ СВЯТОМ СВІТЛОГО ХРИСТОВОГО  ВОСКРЕСІННЯ!

Величне свято Воскресіння Христового наповнює серце світлими почуттями надії і любові,

дарує щастя та добро, дає наснаги для хороших і корисних справ, спонукає бути

милосердними, терплячими та добрими один до одного.

Своїм воскресінням Христос довів тріумф правди, безкорисності та жертовності, що долають

найбільші біди та найскладніші труднощі, показав, що навіть у найскрутніші часи потрібно

слідувати ідеалам добра та любові до ближнього.

Детальніше...

Пенсії перераховані вже половині військових пенсіонерів

Пенсії перераховані вже половині військових пенсіонерів

У квітні будуть повністю завершені перерахунки військових пенсій. Про це повідомляє Пенсійний фонд України. Пенсії будуть перераховані за довідками уповноважених структур, в яких колишні військовослужбовці проходили службу (Міноборони, МВС, та інші) - пенсіонерам не потрібно окремо звертатися до Пенсійного фонду. Станом на 4 квітня до органів Пенсійного фонду надійшло 87 % від загальної кількості зазначених в списках осіб, пенсії яких підлягають перерахунку. 

Детальніше...

Дочірні категорії